Mainos
Mainos

He ovat maailman 62 rikkainta – Nutella-keisarinna, verkkovelhoja ja yksi ruotsalainen

Maailman 62 rikkainta henkilöä omistavat yhteensä jo enemmän kuin puolet maailman asukkaista, uutisoi avustusjärjestö Oxfam.

Maailman rikkaimmat 62 ihmistä omistavat tätä nykyä yli 1,76 biljoonaa dollaria, mikä on enemmän kuin maapallon köyhemmällä puoliskolla yhteensä.

Listan rikkain on ohjelmistoyritys Microsoftilla omaisuutensa tehnyt Bill Gates, jonka omaisuus on Forbes-lehden mukaan 79,2 miljardia dollaria.

Seuraavaksi rikkaimmat ovat telealalla rikastunut meksikolainen Carlos Slim Helu, muun muassa vakuutusalalla omaisuutensa saanut sijoittaja ja liikemies Warren Buffett, vaateketju Zaralla omaisuuden tehnyt espanjalainen Amancio Ortega sekä ohjelmistoyritys Oraclen perustaja Larry Ellison.

Ruotsista yksi listalle

Rikkaimmista 62 henkilöstä 29 on yhdysvaltalaisia. Kiinalaisia, Hongkong mukaan luettuna, on listalla seitsemän. Muita voimakkaasti edustettuja maita ovat Saksa seitsemällä rikkaallaan, Ranska neljällä ja Intia kolmella.

Pohjoismaista listalle on kivunnut yksi miljardööri. Ruotsalainen Stefan Persson on tehnyt vaateliike H&M:llä 24,5 miljardin dollarin omaisuuden, mikä nostaa hänet listalla sijalle 28. 

Listan nuorin on Facebookin perustaja, 31-vuotias Mark Zuckerberg. Vanhin on taas Nutella-yrityksellään rikastunut italialainen Maria Franca Fissolo, jonka ikä on kunnioitettavat 98 vuotta.

Rikkaimmista 62 henkilöstä kahdeksan on naisia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme