Mainos
Mainos

He ovat maailman huonokuntoisimpia - mikä meni vikaan?

Yleisesti ajatellaan, että amerikkalaiset ovat maailman huonokuntoisimpia ihmisiä pikaruokapainotteisen ruokavalionsa sekä vähäisten liikuntatottumustensa vuoksi.

Daily Mailin mukaan 12 maan tutkimuksessa on kuitenkin selvinnyt, että epätervein kansanosa löytyykin Britanniasta - keski-ikäiset britit ovat kaikkein huonokuntoisimpia.

He ovat lihavampia, masentuneempia sekä polttelevat tupakkaa todennäköisemmin kuin ikätoverinsa muissa maissa. Tutkimuksen mukaan esimerkiksi amerikkalaiset ovat brittejä paremmassa kunnossa.

Asiantuntijat näkevät brittien tilanteeseen monia syitä. Hukkaan heitetty nuoruus, rankka työura, talousvaikeudet sekä virheellinen ajatus terveistä elämäntavoista muodostavat otollisen lähtökohdan huonolle terveydelle keski-iässä.

Moni tutkimukseen osallistunut britti sanoikin, että heillä ei ole aikaa, motivaatiota, energiaa eikä rahaa parantaa elintapojaan. Lehdessä ihmetelläänkin, että mikä on mennyt vikaan keski-ikäisten brittien elämässä.

Tutkimuksen ainoa valoisa puoli briteille oli se, että yli 55-vuotiaat alkavat ottaa vastuuta itsestään ja parantavat elämäntapojaan.

Tutkimuksessa oli mukana 13 000 ihmistä 12 maasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme