Mainos
Mainos

Hebronissa jälleen yhteenottoja

Palestiinalaiset ja Israelin armeijan sotilaat ottivat tänään yhteen Hebronissa Länsirannalla, ja palestiinalaiset varoittivat kärsivällisyytensä olevan lopussa Israelin siirtokuntapolitiikan vuoksi.

Pääministeri Benjamin Netanyahu peruutti tänään vierailunsa Yhdysvaltoihin, mikä on paikallisten joukkoviestimien mukaan osoitus rauhanhankkeen horjumisesta. Hänen edustajansa kuitenkin kiisti matkan peruuntumisen johtuvan vaikeuksista rauhanhankkeessa.

Väkivaltaisuudet alkoivat, kun palestiinalaisnuorukaiset kivittivät armeijan tarkastuspistettä lähellä Israelin hallitsemaa kaistaletta jaetussa Hebronin kaupungissa. Sotilaat vastasivat kivitykseen ampumalla kumiluoteja ja kyynelkaasua. Yli 35 palestiinalaista loukkaantui välikohtauksessa.

Palestiinalaisten itsehallinto ehti jo eilen varoittaa, että mielenosoitukset Israelin siirtokuntien laajentamista vastaan jatkuvat. Israel on jatkanut juutalaisten asuttamista palestiinalaisalueille, mikä on suututtanut palestiinalaiset ja katkaissut rauhanneuvottelut.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme