Mainos
Mainos

Hedelmät ehkäisevät syöpää

Ruokavalio on merkittävin tekijä syövän ehkäisyssä, paljastaa brittitutkimus. Cambridgen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yleisimmät syövät ovat selvässä yhteydessä elintapoihin ja ruokailutottumuksiin.

Sekä geneettiset että fysiologiset tutkimukset paljastavat, että runsaalla hedelmien ja vihannesten syönnillä voi vähentää riskiä sairastua yleisimpiin syöpiin. Näitä ovat mm. rinta-, suolisto- ja eturauhassyövät. Sen sijaan tutkijat eivät usko, että lisäämällä purkkivitamiinien syöntiä voisi vähentää syöpäriskiä.

Tutkijat muistuttavat, että syöpä syntyy yhdestä tai useammasta DNA-muutoksesta. Tämä muutos voi olla perinnöllinen, mutta sen voi myös itse aiheuttaa elämänsä aikana.
(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme