Mainos
Mainos

Brittiasiantuntijat enegiansäästölampuista: "Syöpää ja sokeutta”

Osa terveysalan asiantuntijoista uskoo, että energiansäästölamput saattavat aiheuttaa ihosyöpää ja silmävaurioita.

Brittilehti Daily Mail kertoo arvostetusta silmätutkijasta John Marshallista, joka on varastoinut kotiinsa vuosikausien varaston vanhanmallisia hehkulamppuja, sillä hän uskoo energiansäästölampujen aiheuttavan jopa sokeutta.

Brittiläinen ihotautien asiantuntija John Hawk puolestaan varoittaa, että energiansäästölamppujen päästämät säteet saattaa aiheuttaa samankaltaista haittaa kuin auringon aiheuttamat ihovauriot. Hänen mukaansa energiansäästölamput saattavat aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista ja jopa ihosyöpää.

Hawk kertoo, että hänelläkään ei ole kotona käytössään energiansäästölamppuja vaan hän on ostanut itselleen varastoon perinteisiä hehkulamppuja.

Asiantuntijoita huolettaa se, että energiansäästölampuista lähtee tietynlaisia valonsäteitä niin voimakkaina määrinä, että ne aiheuttavat vaurioita.

Valaisinvalmistajien järjestön viestintäjohtajan mukaan energiansäästölamppujen ultraviolettisäteily ei aiheuta terveysriskiä.

Hänen mukaansa eurooppalaiset asiantuntijat eivät ole havainneet ultraviolettisäteilyn aiheuttamia haittavaikutuksia, kun energiansäästölamppuja on käytetty normaalioloissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme