Mainos
Mainos

Heinäkuu oli maapallon kuumin kuukausi aikoihin

Heinäkuu on osoittautunut maapallon kuumimmaksi kuukaudeksi sitten vuoden 1880, jolloin lämpötiloja alettiin tilastoida. Ennätyksestä kertoi yhdysvaltalainen valtameriä ja ilmastoa tutkiva NOAA-laitos.

Maapallon keskilämpötila oli heinäkuussa 1998 neljännesasteen enemmän kuin edellisen ennätyksen aikaan. Keskilämpötila nousi nyt 16,5 asteeseen, kun viime vuoden heinäkuussa lämpötila oli 16,25 asteessa. NOAA:n tutkimus julkistettiin Valkoisessa talossa maanantaina. Varapresidentti Al Gore kommentoi lukuja tuoreeltaan sanomalla, että mikäli tuloksiin ei reagoida, maapallon asukkaat voivat tiedemiesten mukaan varautua yhä lisääntyviin sääilmiöihin - kuten lämpöaaltoihin, tulviin ja myrskyihin. Gore huomautti, että kuluvan vuoden aikana on joka kuukausi rikottu edelliset lämpöennätykset. Heinäkuu osoittautui kuitenkin kuumimmaksi lähes 120 vuoteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme