Mainos
Mainos

Heitä FBI etsii – viisi jahdatuinta terroristia

FBI:n etsityimpien terroristien listalla on tällä hetkellä 30 terroristia.

Most wanted terrorists -lista on Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n luoma lista etsintäkuulutetuista terroristeista. Lista julkaistiin ensimmäistä kertaa vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen, jolloin siinä oli 22 nimeä.

Jehad Serwan Mostafa

Listalla ensimmäisenä olevaa Jehad Serwan Mostafaa syytetään erityisesti terrorismiin käytettävän materiaalin välittämisestä terroristeille ja terrorijärjestöille. Hänen uskotaan olevan yksi al-Shabaab -järjestön johtohahmoista.

Mostafasta annettiin pidätysmääräys lokakuussa 2009. 

Mostafa puhuu englantia, arabiaa ja somalin kieltä. Hän oleilee luultavasti seuraavilla alueilla: Somalia, Jemen, Etiopia, Kenia ja muut Afrikan maat.

Mostafa on valmistunut Kalifornian yliopistosta kauppatieteiden kandidaatiksi. Hän on vasenkätinen ja hänellä on parta sekä silmälasit.

Käyttänyt myös nimiä: Emir Anwar, Ahmed Gurey, Anwar al-Amriki, "Ahmed" (moniker), "Anwar" (moniker), Abu Abdullah al-Muhajir

Syntymävuosi: 1981
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Palkkio: 5 miljoonaa (USD)

Ayman al-Zawahiri

Ayman al-Zawahiria epäillään osallisuudesta elokuussa 1998 tapahtuneisiin Yhdysvaltain suurlähetystöjen pommituksiin Tansaniassa ja Keniassa.

Al-Zawahiri on lääkäri ja terroristijärjestö EIJ:n perustaja. Vuonna 1998 EIJ yhdistyi al-Qaidan kanssa. Hänestä luvattu löytöpalkkio on listan suurin - jopa 25 miljoonaa dollaria. Muista etsityistä luvataan enimmillään 5 miljoonan dollarin palkkioita. 

Käyttänyt myös nimiä: Abu Muhammad, Abu Fatima, Muhammad Ibrahim, Abu Abdallah, Abu al-Mu'iz, The Doctor, The Teacher, Nur, Ustaz, Abu Mohammed, Abu Mohammed Nur al-Deen, Abdel Muaz, Dr. Ayman al Zawahiri

Syntymävuosi: 1951
Kansalaisuus: Egypti
Palkkio: 25 miljoonaa (USD)

Ramadan Abdullah Mohammad Shallah

Ramadan Abdullah Mohammad Shallahia epäillään osallisuudesta palestiinalaisen terroristijärjestö PIJ:n tekemiin iskuihin. Shallah on yksi järjestön perustajista.

Shallah on valmistunut filosofian tohtoriksi yliopistosta Britanniassa. Hän on työskennellyt professorina monissa maissa. Shallah käyttää usein silmälaseja ja hänellä on viikset sekä parta.

Käyttänyt myös nimiä: Ramadan Shallah, Rashad, Mohamad El-Fatih, Mahmoud, Radwan, Al-Shaer, Abu Abdullah, Ramadan Abdullah

Syntymävuosi: 1958
Kansalaisuus: Palestiina
Palkkio: 5 miljoonaa (USD)

Liban Haji Mohamed

Liban Haji Mohamed on syntynyt Somaliassa, mutta on nykyään Yhdysvaltojen kansalainen. Hän matkustaa Yhdysvaltain passilla numero 440140664, joka menee vanhaksi 20.5.2018. Mohamedia epäillään terrorismiin käytettävän materiaalin välittämisestä terroristeille ja terrorijärjestöille.

Käyttänyt myös nimiä: Abu Ayrow, Shirwa, Shirwac, Qatiluhum, Qatil

Syntymävuosi: 1986
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Palkkio: 50 000 (USD)

Joanne Deborah Chesimard

Joanne Deborah Chesimard on ensimmäinen etsittyjen terroristien listalle lisätty nainen. Chesimard karkasi vankilasta ollessaan vangittuna elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Hän ampui poliisin vuonna 1973. Hänet vangittiin vuonna 1997, ja hän pakeni vankilasta vuonna 1979.

FBI:n tietojen mukaan Chesimard asuu Kuubassa. Hänen hiustyylinsä vaihtelee ja hän pukeutuu afrikkalaisiin heimovaatteisiin.

Chesimardilla on arpia rinnassaan, vatsassaan, vasemmassa olkapäässään ja vasemmassa polvessaan.

Käyttänyt myös nimiä: Assata Shakur, Joanne Byron, Barbara Odoms, Joanne Chesterman, Joan Davis, Justine Henderson, Mary Davis, Pat Chesimard, Jo-Ann Chesimard, Joanne Debra Chesimard, Joanne D. Byron, Joanne D. Chesimard, Joanne Davis, Chesimard Joanne, Ches Chesimard, Sister-Love Chesimard, Joann Debra Byron Chesimard, Joanne Deborah Byron Chesimard, Joan Chesimard, Josephine Henderson, Carolyn Johnson, Carol Brown, "Ches"

Syntymävuosi: 1947 (käyttänyt vuotta 1952)
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Palkkio: 1 miljoona (USD)

Korjattu 23.3.2015 klo 8:15: Terrori-iskujen vuosiluku korjattu vuodeksi 2001. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme