Mainos
Mainos

LIVE: Pariisin keskustaan kokoontunut jo runsaasti väkeä – MTV Uutiset paikalla

Pariisissa tänään järjestettävään kansalaismarssiin odotetaan jopa miljoonaa osanottajaa. Marssilla kunnioitetaan tämänviikkoisten terrori-iskujen uhreja ja vastustetaan terrorismia. Väkeä kerääntyy jo keskustaan.

- Tänne on alkanut kokoontua jo hyvissä ajoin ajoin paljon väkeä. Kävin Tasavallanaukiolla, jossa oli paljon ihmisiä kylttien ja lippujen kanssa. Nyt täällä Invalidi-kirkon edessä olevalla aukiolla kymmenet santarmit purkavat juuri mellakkavarusteita autoistaan, MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsu kertoo.

- Päivästä on tulossa hyvin epätavallinen, Pariisinkin mittapuulla.

Marssin reitti kulkee kolmen kilometrin matkan Pariisin keskustassa.

Noin 5 5000 poliisia on komennettu suojaamaan marssijoita. Poliiseja on kaikkialla marssireitin ympäristössä ja alueen metroasemat on suljettu.  

Tapahtumaan osallistuu myös useiden maiden kärkipoliitikkoja, kuten Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Suomesta marssiin ottaa osaa pääministeri Alexander Stubb (kok).

Ranskan äärioikeistolainen Kansallinen rintama -puolue on kehottanut kannattajiaan boikotoimaan Pariisin marssia, koska puoluetta ei haluttu mukaan tapahtuman valmisteluihin.  

Ranska on määrännyt yli 2 000 poliisia ja sotilasta varmistamaan tapahtuman turvallisuutta. Marssin reitti kulkee kolmen kilometrin matkan Pariisin keskustassa.

Eilen samankaltaisiin marsseihin eri puolilla Ranskaa otti osaa arviolta yli 700 000 ihmistä.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme