Mainos
Mainos

Helikopteri-Betancourt kehottaa kapinallisia antautumaan

Vuosia kestäneestä panttivankeudesta vapautetun Ingrid Betancourtin ääni on kehottanut hänen vangitsijoitaan antautumaan.

Betancourtin nauhoittamia vetoomusviestejä on soitettu helikoptereista, jotka ovat lentäneet kylien ja viidakkoalueiden yllä, missä Kolumbian hallitusta vastaan taistelevien vasemmistolaisen Farc-liikkeen sissien tiedetään piileskelevän.

Vapautumisensa jälkeen Ranskaan palannut ranskalais-kolumbialainen poliitikko on nauhoittanut kaikkiaan kolme lyhyttä viestiä, jotka raikaavat helikoptereihin kiinnitetyistä kovaäänisistä. Viime päivien aikana soitetuissa viesteissä Betancourt kehottaa kovalla äänellä kapinallisia antautumaan. Vastapalveluksena heidän henkensä luvataan säästää ja vapaus, kunnia ja perhe palauttaa.

Sotilaslähteiden mukaan idea on lähtöisin Betancourtilta itseltään.

Betancourt ja neljätoista muuta panttivankia vapautettiin viime viikolla verettömässä operaatiossa, joka toteutettiin harhauttamalla kapinallisia. Heille uskoteltiin, että kyseessä oli panttivankien siirto toiseen piilopaikkaan.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme