Mainos
Mainos

Helikopterilento napa-alueiden välillä epäonnistui

Brittirouvan yritys matkustaa helikopterilla napa-alueelta toiselle on epäonnistunut.

Arktinen jäätikkölaakso

Yritys lentää helikopterilla Etelänavalta Pohjoisnavalle on epäonnistunut. Kopterin 63-vuotias brittipilotti Jennifer Murray ja hänen apupilottinsa Colin Bodill joutuivat tekemään Etelämantereella hätälaskun, jossa kumpikin loukkaantui.

Guinnessin ennätystenkirjaan pyrkivä parivaljakko on viety sairaalahoitoon Chileen, mutta heillä ei ole hengenvaaraa. Onnettomuus tapahtui vain muutamaa päivää ennen kuin he olisivat saavuttaneet Etelänavan.
Jennifer Murray ja hänen avustajansa lähtivät helikopterimatkalleen lokakuun 20. päivä New Yorkista. Matkan alkutaipaleella parivaljakko lensi Etelä-Amerikan itärannikkoa pitkin kohti Etelänapaa tarkoituksenaan lentää sieltä edelleen Pohjoisnavalle ja palata takaisin New Yorkiin huhtikuun puolessa välissä.

Onnistuessaan he olisivat tehneet uuden ennätyksen.

Murray teki edellisen maailmanennätyksensä vuonna 2000. Hän on maailman nopein naispuolinen helikopterilentäjä, joka on yksin matkustanut kopterilla maailman ympäri. Matkaan meni aikaa 99 päivää.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme