Mainos
Mainos

Helikopteriturma Afganistanissa – useita kuoli

Afganistanissa 17 ihmistä on kuollut sotilashelikopterin maahansyöksyssä, kertovat viranomaislähteet.

Eteläisessä Zabulin maakunnassa sattunut lentoturma johtui paikallisen poliisiviranomaisen mukaan kopterin teknisestä viasta.  

Kuolleista 12 oli Afganistanin armeijan sotilaita ja viisi helikopterin miehistöä. Maahansyöksypaikka on Shinkayn alueella, jossa kapinallistoimintaa on vain vähän.  

Taleban-liike on väittänyt olevansa maahansyöksyn takana, mutta kapinallisten tiedetään liioittelevan väitteitään ja keksivän taisteluraporttejaan.  

Vaikeakulkuisessa Afganistanin maastossa sotilaat käyttävät paljon ilmakuljetuksia ja onnettomuudet ovat jatkuva riski. Myös Taleban-kapinalliset ovat aiemmin iskeneet helikoptereita vastaan.

Afganistanin ilmavoimilla on käytössään 83 Mi17-kuljetushelikopteria, joista suuri osa on tällä hetkellä huollossa, kertoo uutistoimisto AFP:n haastattelema International Crisis Groupin seniorianalyytikko Graeme Smith. Smithin mukaan kaluston huoltaminen on maan ilmavoimille hankalaa, koska meneillään olevalla kesäkaudella Taleban on kiihdyttänyt hyökkäyksiään.   

Afganistanin turvallisuustilanne on huonontunut sen jälkeen, kun sotilasliitto Nato puoli vuotta sitten veti maasta suurimman osan siellä olleista joukoistaan ja jätti hallinnon joukot yksin taistelemaan kapinallisia vastaan. Aiemmin Nato huolehti ilmakuljetuksista ja hätäevakuoinneista. Maahan jäi 13 000 Nato-sotilaan joukko, joka toimii koulutustehtävissä ja terrorismin vastaisissa operaatioissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme