Mainos
Mainos

Heliumpallo aiheutti 8-vuotiaan tytön kuoleman Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain Oregonissa 8-vuotias tyttö tukehtui kuoliaaksi työnnettyään päänsä heliumpalloon, kertoo Fox News.

Yhdysvaltojen Oregonissa sattui traaginen tapaus, jossa 8-vuotiaan tytön menehtymisen syynä on hänen syntymäpäivälahjakseen saama heliumpallo. CNN:n mukaan tyttö oli yrittänyt imeä heliumia pallon sisältä laittamalla päänsä kokonaan isokokoisen pallon sisään. Tytön isä löysi hänet elottomana sängystään, leikkasi pallon auki ja aloitti tytön elvyttämisen ennen ensiavun saapumista.

Ensiapu yritti elvyttää tyttöä lähes tunnin ajan, ennen kuin hänet todettiin kuolleeksi. Tapausta ei tutkita poliisin toimesta tarkemmin, sillä kyseessä oli onnettomuus. Tytön kuoleman syynä oli tukehtuminen heliumiin.

Tyttö oli saanut heliumilla täytetyn foliopallon syntymäpäiväjuhlissaan samana päivänä. Tyttö oli ehtinyt olla huoneessaan pallon kanssa vain 20 minuuttia, ennen kuin hänen isänsä löysi hänet.

Perhe toivoo tapauksen varoittavan muista vanhempia jättämästä lapsiaan valvomatta heliumpallojen kanssa.

Yhdysvaltain tuoteturvallisuudesta vastaava viranomainen CPSC myöntää, että heliumpallojen aiheuttamat lasten kuolemat ovat kasvussa Yhdysvalloissa. CPSC ei kuitenkaan pidä täytettyjä palloja välittömänä riskinä lapsille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme