Mainos
Mainos

Helle vaatii uhreja Romaniassa

Helle on tappanut ainakin 24 ihmistä Romaniassa muutaman viime viikon aikana. Lämpötila on noussut Romaniassa paikoin yli 40 celsiusasteeseen. Kuumuus on sekoittanut liikennettä, lyhentänyt yritysten työpäiviä ja tyhjentänyt kaupunkien keskustoja.

Helteet ovat Romaniassa kuumimmillaan 40 vuoteen. Suurin osa helteen kuolonuhreista on menehtynyt sydänkohtaukseen. Romanian työministeriö valmistelee lakia, joka antaisi työntekijöille luvan jäädä kotiin yli 40 celsiusasteen helteellä.

Maatalousviranomaisten mukaan maissi, auringonkukka, sokerijuurikas ja tupakka kärsivät kuumuudesta eniten. Vehnäsato ei ole vaurioitunut, ja viinintuottajat hierovat käsiään hyvää satoa odotellessaan. Oluen ja virvoitusjuoman valmistajat ovat myös innoissaan. Keskiromanialainen panimo myi heinäkuussa 12 miljoonaa pulloa olutta, mikä on paras tulos 107 vuoteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme