Mainos
Mainos

Hellevaroituksia Keski- ja Itä-Euroopassa – katso maailman sää

Keski- ja Itä-Euroopassa on tällä viikolla tukalaa hellettä.

Itä- ja Keski-Euroopan sää on nyt laajalti aurinkoista ja kuumaa.

– Hellevaroituksia on annettu muun muassa Sveitsissä, Puolassa, Itävallassa, Unkarissa, Italiassa ja Serbiassa. Lämpötila voi kivuta yli 35 asteeseen, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Helteisiin voi liittyä kovia ukkosia.

Länsi-Euroopassa sää on vaihtelevaa. Matalapaineet tuovat Atlantilta sadealueita Länsi- ja Pohjois-Eurooppaan loppuviikolla.

– Esimerkiksi Ranskan yli kulkee ennen sunnuntaita neljä erillistä sadealuetta, joiden välissä paistaa aurinko, sanoo Miina Manninen.

Kanariansaarilla juhannusviikko on epävakainen, jopa kolea. Sää on tuulista, enimmäkseen pilvistä ja ajoittain sataa vettä. Päivälämpötilat jäävät 20 asteen tuntumaan.

Maailmalla on tällä hetkellä liikkeellä kaksi trooppista matalapainetta, ensimmäinen on Meksikonlahden etelärannikolla ja toinen Filippiinien itäpuolella.

– Molemmat matalapaineet voimistuvat trooppisiksi myrskyiksi, mutta tuskin vahvistuvat hirmumyrskyiksi asti, toteaa Miina Manninen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät Suomen ja maailman säätiedot.

Katso videolta maailman sää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme