Mainos
Mainos

Helsingissä sadat osoittavat mieltä, mielenosoittajat matkalla kohti Kesärantaa – kaksi otettu kiinni

Helsingin keskustassa mielenosoittajat ovat siirtymässä Narinkkatorilta pääministerin virka-asuntoa, Kesärantaa kohti, tiedottaa poliisi. 

Narinkkatorilla on osoitettu reilun tunnin ajan mieltä kahdessa mielenosoituksessa Turun joukkopuukotuksen jälkimainingeissa. Terrorismin vastainen mielenilmaisu -mielenosoitus ja sen vastamielenosoitus Yhdessä fasismia ja fundamentalismia vastaan erotettiin toisistaan iltapäivällä. Poliisi ohjasi vastamielenosoittajat toiselle puolelle toria.

Helsingin poliisi kertoo, että kaksi ihmistä on otettu kiinni poliisin vastustamisesta. Kummastakin mielenosoituksesta otettiin kiinni yksi. Lisäksi muutamia muita on poistettu paikalta.

Poliisin arvion mukaan Narinkkatorilla oli kolmen jälkeen iltapäivällä yhteensä noin 300 mielenosoittajaa.

Paikalla olevan STT:n toimittajan mukaan Narinkkatorilla oli kymmeniä poliiseja, ainakin neljä ratsupoliisia ja useita poliisiautoja.

Narinkkatorilla järjestettävään terrorismin vastainen mielenilmaisu -mielenosoitukseen ilmoittautui tapahtuman Facebook-sivulla yli tuhat osallistujaa. Järjestäjän mukaan tilaisuudessa vaaditaan muun muassa rajojen sulkemista, hallituksen eroa ja laittomasti maassa oleskelevien poistamista.

Vastamielenosoitus on antifasistinen Yhdessä fasismia ja fundamentalismia vastaan -niminen. Siihen on ilmoittanut osallistuvansa parisataa ihmistä.

​​​​​​​


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme