Mainos
Mainos

Henkilömiinoja luultua vähemmän

Henkilömiinoja on siroteltu ympäri maailmaa vähemmän kuin aiemmin on luultu. Miinanraivaus on myös edistynyt ja koko miinaongelma voidaan ratkaista haluttaessa joidenkin vuosien - ei vuosikymmenten - kuluessa, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriön eilen julkistama selvitys.

Raportin mukaan maailmassa on arviolta noin 60-70 miljoonaa henkilömiinaa aiemmin luultujen 80-110 miljoonan miinan sijasta. Miinojen raivaaminen on edistynyt ja esimerkiksi Namibia on jo käytännössä vapaa henkilömiinoista. Myös Afganistanissa ja Kambodzhassa miinojen aiheuttamat onnettomuudet ovat vähentyneet selvästi.

Raportissa todetaan myös, että useimpien asiantuntija-arvioiden mukaan maaperästä poistetaan enemmän miinoja kuin sinne asetetaan. Henkilömiinojen aiheuttama turvallisuusongelma arvioidaan raportissa joka tapauksessa edelleen suureksi. (STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme