Mainos
Mainos

Hermostuneisuus kasvaa Kairossa mielenosoituksen alla

Kymmenien tuhansien ihmisten virta suuntaa kohti Tahir-aukiota Kairon keskustassa osallistuakseen "miljoonan miehen marssiksi" kutsuttuun suurmielenosoitukseen.

Armeijan tankkeja on ilmestynyt aamun kuluessa Kairon kaduille, aukiolle johtaville väylille. Armeija on kuitenkin kuitenkin pidättäytyä voimankäytöstä mielenosoittajia kohtaan. Sotilaat tarkistavat aukiolle kulkevien henkilöllisyyden.

Myös siviilien muodostamat, spontaanisti syntyneet turvaryhmät tarkastavat aukiota kohti suuntaavien henkilöllisyyden ja tekevät heille pintapuolisia ruumiintarkastuksia.

Vaikka hermostuneisuus Kairossa kasvaa on mielenosoittajien kokoontuminen toistaiseksi sujunut rauhallisesti. Kiukku kuuluu mielenosoittajien huutamissa iskulauseissa: Vapaus tai kuolema!

Erään mielenosoitusryhmän raivo presidentti Hosni Mubarakia ja hänen hallintoaan kohtaan purkautui kolmeen nukkeen, jotka hirtettiin lyhtypylvääseen symbolisen "kenttäoikeudenkäynnin" jälkeen.

Mubarakin vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Egyptissä jo viikon. Mubarak on luvannut aloittaa vuoropuhelun opposition kanssa, mutta mahdollisista keskustelutuloksista ei ole kerrottu.

(MTV3 - AP - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme