Mainos
Mainos

Hevosenlihaa löytyi lasagnesta myös Ruotsissa

Myös Ruotsissa on löydetty hevosenlihaa Finduksen myymästä naudanlihalasagnesta.

Yhtiö kertoi testitulosten selvittyä vetävänsä kaikki 375 gramman lasagneannokset pois markkinoilta. Finduksen mukaan tuotteet eivät ole kuitenkaan haitallisia terveydelle.

Brittiviranomaiset varoittivat jo eilen kansalaisia vastaavista löydöistä. Findus testasi 18 alihankkijan sille toimittamaa lasagnepakkausta, joista 11 sisälsi hevosenlihaa. Pitoisuudet vaihtelivat 60-100 prosentin välillä.

Myöskään brittiviranomaisilla ei ole todisteita tuotteiden terveyshaitoista. Ne tutkitaan kuitenkin vielä phenylbutazone-nimisen eläinlääkkeen varalta, jota ei Britannian säädösten mukaan saa päätyä ravintoketjuun.

Vain muutama viikko sitten brittikuluttajat kauhistelivat uutista siitä, että maan supermarketketjut ovat myyneet heille hevosta sisältäviä jauhelihapihvejä.

Hevosenlihan syöminen on Britanniassa vahva tabu, vaikka sitä syödään yleisesti ympäri maailmaa. Löydösten takia brittiviranomaiset ovat määränneet lihantoimittajat ja jälleenmyyjät testaamaan kaikki naudanlihaa sisältävät tuotteensa.

(MTV3 - TT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme