Mainos
Mainos

Hevosenlihakohu: Néstle joutuu vetämään uusia tuotteita myynnistä

Espanjan maatalousministeriö on vahvistanut tiedon, jonka mukaan La Cocinera -merkkisistä naudalihaa sisältävistä valmiscanneloneista on löytynyt hevosenlihaa. Löydös varmistui DNA-testillä.

La Cocinera -merkki kuuluu monikansallisen Néstlen omistukseen. Néstle on vetänyt cannelonien lisäksi myös muita tuotteita pois markkinoilta hevosenlihalöydösten vuoksi ja keskeyttänyt sopimuksensa espanjalaisen alihankkijansa kanssa.

Esimerkiksi viime viikolla yhtiö veti sekä Espanjassa että Italiassa markkinoilta pasta-annoksia hevosenlihan vuoksi. Nestlén naudanlihaa sisältävistä tuotteista löytyi hevosenlihaa enemmän kuin yksi prosentti.

Espanja aikoo testata DNA-testeillä lähiviikkoina 150 naudanlihatuotetta hevosenlihalöydösten vuoksi. Myös Ikea on lopettanut lihapullien myymisen koko Espanjassa varotoimenpiteenä.

Espanjan maatalous- ja ympäristöministeriön mukaan hevosenliha ei ole vaaraksi terveydelle, mutta kuluttajien tulee saada tietää, mitä tuote sisältää.

MTV3 - Maija Salmi, Málaga, Andalusia

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme