Mainos
Mainos

Hevoskuljetusten uudistus etenee nihkeästi EU:ssa

Eläinkuljetusten valvonnan uudistaminen etenee nihkeästi EU:n komissiossa.

Komission mukaan kuljetusten satelliittivalvontajärjestelmälle ei ole tällä hetkellä oikeusperustaa. Järjestelmän avulla voitaisiin selvittää muun muassa ajoneuvon reaaliaikainen sijainti ja ja eläinten kuljetustilan lämpötila.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen (kesk.) kysymykseen vastannut komissio vakuutti kuitenkin selvittävänsä asiaa tiiviisti.

- Tietooni on tullut, että tämä ei ole ollut esillä maatalousministereiden neuvostossa eikä työryhmissä. Johtopäätökseni on, että selvittäminen ei ole ollut kovin tiivistä. Eikä se ainakaan ole edennyt siihen saakka, että olisi ollut mitään esitettävää. Enemmän on ollut sanoja kuin tekoja, Jäätteenmäki toteaa.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi vuosi sitten Euroopan raaoista hevoskuljetuksista. Kuvamateriaali aiheutti voimakkaan kansanliikkeen. Myös komissio kertoi pohtivansa keinoja puuttua kuljetusten epäkohtiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme