Mainos
Mainos

Hiekka käy vähiin USA:n liittohallinnon tiimalasissa

Yhdysvalloissa kongressi ei ole vieläkään päässyt sopuun liittohallinnon rahoituksesta.

Demokraattivaltainen senaatti on jo kahdesti hylännyt republikaanienemmistöisen edustajainhuoneen rahoitusesityksen, koska niihin on kytketty vaatimus presidentti Barack Obaman terveydenhuoltouudistuksen lykkäämisestä.

Edustajainhuoneessa istuvat teekutsuliikkeen republikaanit pitävät rahoituksen myöntämisen ehtona sitä, että terveydenhuoltouudistus vesitetään.

Yhdysvaltain liittohallintoa uhkaa osittainen sulkeminen, jos sen rahoituksesta ei aamuun mennessä löydy sopua. Se tietäisi lomautuksia liittohallinnon työntekijöille.

Obama syytti edustajainhuoneen republikaanien "äärioikeistoa" kiristyksestä. Obaman mukaan terveydenhuollon uudistus etenee riippumatta siitä, joutuuko hallinto laittamaan lapun luukulle.

Obaman mukaan posti kulkisi ja sosiaaliturva maksettaisiin normaalisti, vaikka sopua ei löytyisikään. Monet hallintorakennukset ja kansalliset nähtävyydet jouduttaisiin kuitenkin sulkemaan.

Takaraja sovun löytämiselle on aamulla kello seitsemältä Suomen aikaa.

(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme