Mainos
Mainos

Hiekkamyrskyt piinaavat Pohjois-Kiinaa

Hiekkamyrskyt koettelevat Pohjois-Kiinaa melkein joka kevät, mutta tänä vuonna niitä on ollut tavallista enemmän kuumuuden ja kuivuuden takia.

Kiinan pääkaupunkia Pekingiä koettelee poikkeuksellisen ankara hiekkamyrsky. Tiedotusvälineiden mukaan kaupunkiin laskeutui viikonloppuna 336 000 tonnia tomua, ja myrskyn odotetaan jatkuvan huomennakin.

China Youth Daily -lehden mukaan säätieteilijät ampuivat pilviin jodia toivoen sen tuovan sadetta kaupungin ylle. Aikaansaadut pienet kuurot eivät kuitenkaan riittäneet puhdistamaan kaupungin tukahduttavaa ilmaa.

Tomupilvet saapuivat viikonloppuna Pohjois-Kiinaan Mongolian erämaista. Pekingin ilmanlaatu on viranomaisten mukaan vaarallisen huono.

Hiekkamyrskyt koettelevat Pohjois-Kiinaa melkein joka kevät, mutta tänä vuonna niitä on ollut tavallista enemmän kuumuuden ja kuivuuden takia. Pekingissä on kärsitty jo kahdeksasta myrskystä sitten uudenvuoden, vaikka tavallisesti kaupunkia riepottaa vain noin kuusi hiekkamyrskyä kokonaisen vuoden aikana.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme