Mainos
Mainos

Hiilihappojuomat lisäävät syöpäriskiä

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan syöpätapausten määrä on lisääntynyt samalla kun virvoitusjuomien käyttö on yleistynyt.

Limonadien runsas nauttiminen lisää riskiä saada ruokatorvensyöpä. Yhdysvalloissa julkistetussa tutkimuksessa todettiin, että lisääntyneellä hiilihapotettujen juomien käytöllä ja ruokatorvensyövällä on yhteys.

Tutkijaryhmä havaitsi, että hiilihapotettujen virvoitusjuomien käyttö oli lisääntynyt Yhdysvalloissa peräti 450 prosentilla vuosien 1946 ja 2000 välisenä aikana. Samalla yleistyivät syöpätapaukset: valkoisten amerikkalaismiesten keskuudessa havaittiin neljä vuotta sitten miltei kuusi kertaa enemmän ruokatorvensyöpää kuin 25 vuotta sitten.

Yhdysvaltain syöpäjärjestön mukaan 13 900 ihmisellä havaittiin viime vuonna ruokatorvensyöpä, ja melkein kaikki sairastuneet kuolivat. Suurin osa ruokasyöpää sairastavista oli miehiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme