Mainos
Mainos

Hillary Clinton avasi kampanjansa New Yorkissa – raotti yksityiselämäänsä

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Hillary Clintonin kampanjan keskiössä on vetoaminen tavallisen työväen oikeustajuun. Entinen ulkoministeri Clinton avasi kampanjansa toden teolla tänään suuressa vaalitilaisuudessa New Yorkissa.

Hän lupasi auttaa työtä tekeviä amerikkalaisia saamaan palkinnon kovasta työstään ja kysyi, miksi vauraus on Yhdysvalloissa varattu vain eliitille, kuten yritysjohtajille.

– Olen ehdolla saadakseni talouden toimimaan jokaisen amerikkalaisen hyväksi, Clinton julisti kannattajilleen ja mainitsi erikseen muun muassa putkimiehet, maanviljelijät ja yövuoroja tekevät sairaanhoitajat.

Clinton pyrkii kampanjassaan korostamaan henkilökohtaisesta elämästään puolia, jotka eivät liity hänen aikaansa Valkoisen talon ensimmäisenä naisena tai maan ulkoministerinä. Tärkeintä tässä tarinassa on viittaaminen hänen edesmenneeseen äitiinsä, jonka vanhemmat hylkäsivät tämän ollessa vasta pieni lapsi. Korostamalla äitinsä vaikeita lähtökohtia elämään Clinton todennäköisesti tavoittelee lisätukea puolueen vasemmistosiivestä, jossa monet ovat pitäneet Clintonia liian oikeistolaisena.

– Äitini opetti minulle, että jokainen tarvitsee mahdollisuuden ja puolustajan. Hän tiesi, millaista on, kun ei ole kumpaakaan, Clinton sanoi.

Ehdokas korosti lauantaina myös työtään naisten oikeuksien hyväksi. 

Clintonilla kolme haastajaa

Clintonia pidetään ennakkosuosikkina demokraattien ehdokaskisassa. Hänen haastajiaan ovat Vermontin osavaltion entinen senaattori Bernie Sanders, Marylandin entinen kuvernööri Martin O’Malley ja Rhode Islandin entinen kuvernööri Lincoln Chafee.

Republikaanien ehdokkuudesta kisaa lopulta todennäköisesti toistakymmentä kandidaattia. Floridan entisen kuvernöörin Jeb Bushin odotetaan lähiaikoina vahvistavan, että hän lähtee kisaan mukaan.

Puolueiden ehdokkaat valitaan esivaaleissa alkuvuonna 2016. Varsinainen vaali käydään ensi vuoden marraskuussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme