Mainos
Mainos

Hillary Clinton perustaa Trumpin vastavoimaksi pyrkivän ryhmän

Yhdysvalloissa presidentinvaalit hävinnyt demokraattien Hillary Clinton on ilmoittanut perustavansa poliittisen liikkeen, jonka pääpyrkimys on vastustaa presidentti Donald Trumpin politiikkaa.

Clintonin Onward Together (Eteenpäin yhdessä) -ryhmä aikoo rahoittaa Trumpia vastustavia hankkeita ja ryhmiä sekä kannustaa yhdysvaltalaisia osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan. Ryhmä voi myös auttaa poliittisiin virkoihin pyrkiviä ehdokkaita.

Clinton ilmoitti ryhmän perustamisesta maanantaina Twitterissä. Hän myös lähetti tukijoilleen asiasta sähköpostin.

Asiasta uutisoi muun muassa CNN. Uutiskanava sai aiemmin tässä kuussa lähteiltään tietoja, että Clinton rakentaa ryhmää, jonka tarkoituksena on tukea yhteiskunnallisesti aktiivisia tahoja, joiden toiminnasta Clinton on ollut erityisen vaikuttunut viime vuoden vaalitappionsa jälkeen.

CNN:n mukaan rahoitusta ovat jo saaneet vaa'ankieliosavaltioissa demokraatteja lobbaava Swing Left, nuorten osallisuutta edistävä Run for Something ja demokraattinaisia politiikkaan patistava Emerge America. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme