Mainos
Mainos

Hillary Clinton sähköpostikohusta: "Olisi pitänyt kantaa kahta puhelinta"

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri ja mahdollinen tuleva presidenttiehdokas Hillary Clinton perustelee päätöstään käyttää yksityistä sähköpostiosoitettaan työtehtäviensä hoitoon helppoudella.

Ulkoministeri myöntää, että olisi ollut parempi käyttää kahta erillistä puhelinta ja kahta sähköpostia.

Clinton kertoi ulkoministeriön julkaisevan nyt hänen pyynnöstään kaikki hänen ulkoministerin työhönsä liittyvät sähköpostit poistaakseen epäilykset salailusta. Yksityiset sähköpostit hän sanoi poistaneensa.

Clintonin sähköposteista nousi Yhdysvalloissa viime viikolla kohu, kun paljastui, että hän oli käyttänyt omaa sähköpostitiliään ulkoministeriön asioiden hoitamiseen koko nelivuotisen virkakautensa ajan. Viestejä ei myöskään taltioitu ulkoministeriön palvelimille, vaikka laki edellyttäisi tätä.

Sähköpostit arkistoitiin vasta kaksi kuukautta sitten, kun ulkoministeriö paransi arkistointinsa kattavuutta.

Republikaanit ovat arvostelleet Clintonia rajusti jupakan takia. Clintonia pidetään demokraattien varteenotettavimpana ehdokkaana ensi vuoden presidentinvaaleihin. Hän ei ole vielä virallisesti ilmoittanut asettuvansa ehdolle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme