Mainos
Mainos

Hillary Clinton vaikeni ihmisoikeuksista Kiinassa

Talous- ja ilmastoasiat nousivat päällimmäisiksi Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin työmatkalla Kiinaan. Sen sijaan ihmisoikeuskysymykset ovat jääneet varjoon, etenkin ihmisoikeusaktivistien pettymykseksi.

Jo ennen Kiinan-matkaansa Yhdysvaltain uusi ulkoministeri totesi, että hän ei anna ihmisoikeuskysymysten haitata talousasioiden hoitoa neuvotellessaan Kiinan presidentin ja ministereiden kanssa.

Sen sijaan Yhdysvallat ja Kiina puuhaavat vauhdilla johtavien teollisuusmaiden G20-kokousta Lontooseen huhtikuuksi. Kokous muun muassa uudistaisi globaaleja talouselämän sääntöjä.

Kiinan johto vakuutti yhä luottavansa Yhdysvaltain valtion velkakirjoihin. Se on Yhdysvalloille erittäin tärkeää, koska maan valtionvelan suurin haltija on juuri Kiina. Paljon tavaraa Yhdysvaltoihin myyvä Kiina puolestaan sai varmuutta siitä, että USA ei liiaksi turvaudu protektionismiin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.02.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme