Mainos
Mainos

Hillary Clintonilta kirja syksyllä – lupaa kertoa, mitä vaaleissa todella tapahtui

Yhdysvaltojen viime vuoden presidentinvaalit karvaasti hävinnyt demokraattien Hillary Clinton aikoo kertoa syksyllä julkaistavassa kirjassaan, mitä presidentinvaalikampanjan aikana todella tapahtui.

Kirjan kustantajat sanoivat torstaina, että kyseessä on entisen ulkoministerin henkilökohtaisin kirja tähän mennessä.

– Olen ajatellut, että minun on ollut pakko olla varovainen julkisuudessa, kuin kulkisin nuoralla korkeuksissa ilman turvaverkkoa. Nyt lasken haarniskani, Clinton kertoo esittelytekstissä.

Kirjassa käsitellään muun muassa sitä, millaista Clintonin mielestä oli kilpailla nykyistä presidenttiä Donald Trumpia vastaan, mitä hän tekisi toisin.

Kirja sivuaa Venäjää osana vaaleja

Clintonin kerrotaan pohtivan kirjassaan myös, että Venäjän sekaantuminen vaaleihin maksoi hänelle paikan Yhdysvaltain ensimmäisenä naispresidenttinä. Clinton on useasti sanonut, että Venäjän kyberhäirintä vaikutti vaaleihin ja että Trumpin lähipiirillä oli tekemistä asian kanssa.

Clinton sanoo myös, että entisen liittovaltion poliisin FBI:n johtajan James Comeyn toimet olivat kova isku Clintonin kampanjalle. Comey avasi hetkeksi uudelleen Clintonin sähköpostiskandaalia koskeneen tutkinnan juuri ennen marraskuun vaaleja.

– Hillary kertoo, miten vaarallisia ovat ne tahot, jotka muodostivat tämän tilanteen, ja miksi amerikkalaisten täytyy ymmärtää heitä, jotta heidän arvonsa ja demokratiansa voi olla turvattu tulevaisuudessa, kustantajat kertoivat.

Yhdysvalloissa on parhaillaan käynnissä tutkinta Venäjän mahdollisesta sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin ja Trumpin kampanjaväen yhteyksistä venäläisten kanssa.

Kirja julkaistaan 12. syyskuuta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme