Mainos
Mainos

Hirmuhelteet jatkuvat Välimerellä

Etelä-Euroopassa on lähes koko kesän ollut kuumaa ja kuivaa. Espanjassa on kärsitty useista maastopaloista ja tälläkin hetkellä esimerkiksi Kanarian saarilla ja Espanjan mantereen puolella Alicantessa sekä Valenciassa on ollut laajoja maastopaloja.

MTV3:n meteorologi Miina Mannisen mukaan kuumuus jatkuu, sillä koko Välimeren länsiosiin Espanjasta Italiaan on luvassa lähes 40 asteen hellelukemia loppuviikoksi.

– Oikeastaan koko Manner-Eurooppa kuuluu korkeapaineen alueeseen. Se tietää aurinkoa ja varsinkin välimerelle kovia helteitä. Tilapäisinä lämpötiloina 35–40 asteen helteet ovat ihan normaaleita.

Kuuma sää on levittäytymässä loppuviikolla kattamaan koko Espanjan ja Ranskan.

– Esimerkiksi Pariisissa on viikonlopuksi luvattu yli 30 astetta lämmintä, kuvailee Manninen.

Poikkeuksena Euroopassa on Iso-Britannia ja Irlanti, joiden aluetta hallitsee matalapaine. Saarilla onkin epävakaista, mutta silti lämmintä. Itä-Euroopassa on hiukan viileämpää säätä.

– Tässä tapauksessa tosin puhutaan silti noin 25 asteen lämpötiloista. Espanjaan ja Italiaan verrattuna tämä on viileämpää, Miina Manninen sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme