Mainos
Mainos

Hirmumyrsky Bret on heikentynyt

Texasin rannikolle sunnuntaiyönä iskeytynyt hirmumyrsky Bret on heikentynyt. Myrskyä ei enää luokitella hurrikaaniksi, vaan se on trooppinen myrsky, jonka tuulten nopeus on alle 100 kilometriä tunnissa. Heikentynyt myrsky liikkui tänään sisämaahan päin. Suurimpana uhkana ovat pahat tulvat, sillä sadetta on jo nyt saatu paikoin yli puoli metriä. Usein hirmumyrskyjen yhteydessä syntyy myös voimakkaita tornadoja.

Myrsky osui harvaan asutulle maaseudulle, eikä siitä ollut välitöntä vaaraa Etelä-Texasin kaupungeille. Hirmumyrsky ei ole aiheuttanut ainakaan toistaiseksi henkilövahinkoja. Sähköt ja puhelinyhteydet ovat olleet poikki monin paikoin. Tuhannet texasilaiset pakenivat sisämaahan viikonlopun aikana, sillä hirmumyrskyn pelättiin iskevän suoraan Corpus Christin kaupungin alueelle. Myrskyn tuhoisin osa osui kuitenkin kaupungin eteläpuolelle, ja aineelliset vahingot ovat jääneet pelättyä vähäisemmiksi. Bret on voimakkain Texasiin iskenyt myrsky pariinkymmeneen vuoteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme