Mainos
Mainos

Hirmumyrsky Etelä-Skandinaviaan – Suomeen lumipyry, myrskytuulet vaisuja

Voimakas myrsky iskee Norjaan, Tanskaan, Ruotsiin ja Pohjois-Saksaan huomenna torstaina. Suomeen ennustetaan lumipyryä itsenäisyyspäiväksi.

Myrsky saapuu Etelä-Skandinaviaan Atlantilta.

– Myrsky on voimakkaimmillaan iskeytyessään Etelä-Norjan ja Tanskan rannikoille torstaina illalla. Keskituulen nopeus voi yltää merellä paikoin 35 metriin sekunnissa. Puuskat voivat olla jopa 40-50 metriä sekunnissa Tanskan länsirannikolla ja Norjan lounaisrannikolla. Ulkona ei siellä kannata liikkua myrskyn aikaan, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Hirmumyrskyn raja on 32,7 metriä sekunnissa.

Odotettavissa on keskeytyksiä muun muassa lentoliikenteessä. Ruotsissa lunta voi tulla paikoin kymmeniä senttimetrejä.

Myrsky jatkaa kohti Baltiaa ja kovimmat tuulet jäävät Suomen eteläpuolelle. Myräkkä näkyy Suomessa etenkin lumipyrynä itsenäisyyspäivänä perjantaina.

– Tämän hetken ennusteen mukaan meillä voi myrskytä merialueilla ja Ahvenanmaalla, mutta Manner-Suomeen ei näillä näkymin ole odotettavissa myrskytuulia. Sen sijaan lunta pyryttää maan etelä- ja keskiosassa. Rannikoilla sateet voivat olla osittain räntää ja vettä, sanoo Aleksi Jokela.

Talvimyrsky Yhdysvalloissa

Myrsky koettelee Euroopan lisäksi myös Yhdysvaltoja. Lunta on viime päivinä satanut paikoin kymmeniä senttimetrejä, Minnesotassa puoli metriä.

– Keskilännen pohjoisosassa lunta voi pahimmillaan tulla jopa metri. Epätavallisen kylmää ilmaa on purkautunut pohjoisnavalta asti ja pakkasta voi olla päivälläkin 25 astetta esimerkiksi Pohjois- ja Etelä-Dakotassa, Montanassa ja Nebraskassa. Lunta ja pakkaslukemia voi olla jopa Teksasissa ja Meksikon rajalla asti, toteaa Aleksi Jokela.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolta.

Katso videolta maailman sää ja Suomen lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme