Mainos
Mainos

Hirmumyrsky Mitch heikkenee

Pelätty hirmumyrsky Mitch osoittaa laantumisen merkkejä, sillä se on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi. Yli sadan kilometrin tuntivauhdilla puhaltava tuuli on kuitenkin onnistunut jatkamaan tuhojaan.

Yksistään Hondurasissa myrsky on tuhonnut kodin puolelta miljoonalta ihmiseltä. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat paenneet hirmumyrskyä.

Ainakin 43 ihmistä on saanut surmansa hirmumyrsky Mitchin iskettyä Keski-Amerikkaan. Pahiten myrskystä on kärsinyt Honduras, jossa 25 ihmisen pelätään menehtyneen. Kuolonuhreja on myös Nicaraguassa, Costa Ricassa, Guatemalassa ja Panamassa. Lisäksi nicaragualainen laiva on kateissa Karibian merellä. Laivassa on 35 henkeä. Hondurasin pohjoisrannikosta. Myrskyn ennustetaan liikkuvan kohti Meksikon Jucatanin niemimaata.

Hondurasissa ainakin miljoona ihmistä on kärsinyt myrskystä, kun tulvat ovat tuhonneet taloja, siltoja, teitä sekä sähkö- ja puhelinlinjoja. Maa on julistettu hätätilaan ja Hondurasin tärkeimpien vientituotteiden, banaanin ja kahvin, tuotanto on pysähtynyt.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme