Mainos
Mainos

Hirmumyrskyt uhkaavat Intiaa ja Japania viikonloppuna

Maailmalla on tällä hetkellä liikkeellä kaksi voimakasta hirmumyrskyä.

Tyynellä valtamerellä etenevä Vongfong on vuoden tähän asti voimakkain hirmumyrsky. Se on jo heikentynyt supertaifuunista taifuuniksi, mutta iskee silti Japanin etelärannikolle voimakkaana taifuunina. Vongfong on nyt ylittämässä Riukiusaaria.

– Tällä hetkellä taifuunin keskituulennopeus on noin 60 m/s. Myrsky heikkenee nopeasti rantautuessaan Japanin eteläosaan sunnuntaina, mutta tuuli voi olla myrskyn iskeytyessä yhä 45 m/s. Rankkasateet voivat aiheuttaa tulvia ja mutavyöryjä. Lisäksi uhkana ovat sähkökatkot. Taifuuni heikkenee edetessään eikä aiheuta enää suurta uhkaa Tokiolle, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Intian valtamerellä puolestaan etenee trooppinen sykloni Hudhud.

– Kovasti voimistumassa oleva hirmumyrsky saapuu Intian itärannikolle sunnuntaina. Kovin tuulennopeus voi olla 55 m/s, joka vastaa kolmannen luokan hurrikaania. Hudhud iskee miljoonakaupunki Visakhapatnamiin ja voi aiheuttaa laajoja evakuointeja. Myrsky heikkenee nopeasti rannikon jälkeen, sanoo Aleksi Jokela.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla


Maria Silvennoinen

TET-harjoittelija

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme