Mainos
Mainos

Hirmumysrky surmasi 58 Etelä-Koreassa

Hirmumyrsky Maemi on surmannut ainakin 58 ihmistä Etelä-Koreassa, kertoivat viranomaiset lauantaina.
Kymmeniä ihmisiä on kateissa myrskyn jäljiltä.Uhrien määrän pelätään vielä nousevan, kun maan syrjäisempiin osiin saadaan yhteys.

Hirmymursky Maemi iskeytyi Etelä-Korean eteläisiin maakuntiin ennen aamunkoittoa. Myrskyn tuulten nopeus oli ennätysmäiset 215 kilometriä tunnissa, ja myrsky kirvoitti tuhoisia maanvyörymiä ja tulvia.

Eteläkorealaisen viranomaisen mukaan kyseessä on tuulten nopeudella mitattuna voimakkain Etelä-Koreaa riepotellut taifuuni sen jälkeen kun tilastoja on vuodesta 1904 tehty. Ainakin 25000 ihmistä joutui lähtemään kodeistaan rankkasateiden nostattamien tulvien vuoksi. Arviolta miljoona kotitaloutta jäi vaille sähköä.

Pääkaupunkiin Souliin matkalla ollut juna suistui raiteiltaan maanvyörymän vuoksi, ja kymmeniä ihmisiä loukkaantui, kertoi paikallinen televisio. Etelä-Korean hallitus kokoontui hätäkokoukseen pohtimaan pelastustoimia. Hallitus lupasi verohelpotuksia tulvatuhojen koettelemille ihmisille ja yrityksille.

(MTV3- STT)

(Kymmenen uutiset 13.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme