Mainos
Mainos

Hirttotuomion saaneen naisen perhe keskellä painajaista

Sudanissa kuolemaantuomitun kristityn naisen aviomies on aivan järkyttynyt. 

Mies kertoi ajatuksistaan uutiskanava CNN:lle vain tunteja sen jälkeen, kun hänen vaimonsa tuomittiin kuolemaan. Sudanilainen oikeusistuin langetti hirttotuomion raskaana olevalle naiselle uskosta luopumisen vuoksi. Nainen oli mennyt naimisiin kristityn miehen kanssa.

Naiselle tuomittiin lisäksi sata ruoskaniskua aviorikoksesta. Aviorikostuomiota perustellaan sillä, että nainen solmi avioliiton kristityn miehen kanssa. Liitto ei oikeuden mukaan ole pätevä, koska se on vastoin islamin lakeja.

– Olen todella turhautunut. En tiedä mitä tehdä. Rukoilen vain, Meriam Yehya Ibrahim Ishagin aviomies Daniel Wani sanoi.

Aviomies on pyörätuolissa. Hänen sanotaan olevan riippuvainen vaimonsa huolenpidosta.

Mies ei päässyt seuraamaan vaimonsa oikeudenkäyntiä viime torstaina, sillä tuomari esti hänen pääsyn saliin.

Pikkupoika kärsii vankilassa

Amnesty International -järjestön mukaan naisen ortodoksikristitty äiti kasvatti tämän omaan uskontoonsa, koska naisen muslimi-isä ei ollut läsnä tämän lapsuudessa.

Aviomiehen mukaan Ibrahim on kristitty, mutta sudanilainen oikeus katsoo hänen olevan muslimi.

Asianajajan mukaan oikeustapahtumat alkoivat, kun naisen veli teki valituksen. Veljen mukaan Ibrahim katosi useiksi vuosiksi ja perhe järkyttyi kuullessaan hänen menneen naimisiin kristityn miehen kanssa.

– Olen kristitty enkä ole koskaan luopunut uskonnostani, lausui oikeudessa 8. kuulla raskaana oleva nainen.

Nainen on vankilassa pariskunnan alle 2-vuotiaan pojan kanssa. Asianajajan mukaan nainen on vahva ja uskoo vielä vapautuvansa. Sen sijaan pieni poika kärsii kaltereiden taakse joutumisesta ja on sairastunut vankilan huonosta hygieniasta ja ötököistä.

Naisen raskauden kerrotaan myös olevan vaikea, mutta hän ei ole päässyt sairaalahoitoon. Paikallisten tiedostusvälineiden mukaan hirttotuomiota ei laiteta täytäntöön ennen lapsen syntymää.

Useat länsimaiset suurlähetykset ja ihmisoikeusjärjestöt ovat vedonneet Sudaniin, jotta maa kunnioittaisi Meriam Yehya Ibrahim Ishagin oikeutta valita oma uskontonsa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme