Mainos
Mainos

Hirviömyrsky kohti Yhdysvaltoja

Hirviömyrskyksi ristitty hirmumyrsky Sandy riehui perjantaina Atlantilla Yhdysvaltain edustalla. Perjantaihin mennessä myrsky oli tappanut Karibialla lähes 40 ihmistä.

Suurin osa uhreista on saanut surmansa Haitissa, jossa kuolleiden lukumäärä on noussut 26:een. Viranomaiset varoittavat uhriluvun voivan vielä nousta, sillä osalle myrskyn runtelemista alueista on vaikea saada yhteyttä. Ihmisiä on edelleen kateissa, ja tuhannet kodit ovat vaurioituneet tai tuhoutuneet myrskyssä.

Myrskyn takia on kuollut ihmisiä myös Kuubassa ja Jamaikalla.

Sandy-myrsky iski Karibialle kakkosluokan hirmumyrskynä viisiportaisella asteikolla. Meteorologien mukaan myrsky saa lisää voimaa lähestymässä olevasta kylmästä rintamasta.

Ennusteiden mukaan Sandy iskeytyy alkuviikosta Yhdysvaltojen itärannikolle, jossa sen pelätään aiheuttavan laajaa tuhoa. Suurimmassa vaarassa ovat taajaan asutut alueet Washingtonista Bostoniin. Myrskyn reitille voi osua ennusteiden mukaan myös New York.

Hurrikaanin pelätään aiheuttavan laajaa tuhoa itärannikolla. Sen ennakoidaan muuntuvan pahimmillaan voimakkaaksi talvimyrskyksi, joka tuo mukanaan myrskytuulia sekä vesi- ja lumisateita laajoille alueille.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme