Mainos
Mainos

Historiallinen rauhansopimus Tadzhikistanissa

Tadzhikistanin hallitus ja maan islamilainen oppositio allekirjoittivat tänään historiallisen rauhansopimuksen. Moskovassa allekirjoitetulla sopimuksella pyritään lopettamaan neljä vuotta kestänyt sisällissota, jossa kymmenettuhannet ovat menettäneet henkensä.

Tadzhikistanin presidentti Imomali Rahmonov ja oppositiojohtaja Sayid Abdullo Nuri allekirjoittivat sopimuksen seremoniassa, johon osallistui myös Venäjän presidentti Boris Jeltsin.

Seitsemän kuukautta sitten Tadzhikistaniin julistettu aselepo on pääosin pitänyt. YK:n, Venäjän ja Iranin välityksellä aikaansaatu rauhansopimus on vaatinut kuukausien tiukat neuvottelut, ja se oli kaatua viime hetkillä mm. vankienvaihdosta syntyneeseen kiistaan.

Diplomaattien mukaan sopimus on kuitenkin ensimmäinen todellinen mahdollisuus saada aikaan rauha Afganistanin ja Kiinan rajanaapurina sijaitsevaan entiseen neuvostotasavaltaan.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme