Mainos
Mainos

Historiallinen voitto eläinsuojelujärjestöille: USA:n merivoimille rajoituksia

Yhdysvaltain merivoimat suostuu rajoittamaan tutkan ja räjähteiden käyttöä merinisäkkäiden suojelemiseksi.

Eläinsuojelujärjestöt luonnehtivat päätöstä historialliseksi.

USA:n merivoimat ja ympäristöjärjestöt sopivat asiasta tuomioistuimessa Havaijilla. Eläimiä ja ympäristöä puolustavat järjestöt olivat nostaneet asiassa kaksi oikeuskannetta merivoimia vastaan.

Tutkien ja räjähteiden käyttöä on vastedes määrä välttää kahdella merialueella, jotka ovat erityisen tärkeitä merinisäkkäille kuten valaille ja delfiineille. Alueet sijaitsevat Kalifornian edustalla sekä Havaijin lähivesillä.

– Vuosia merivoimat väitti, että heidän on mahdotonta välttää toimimasta merinisäkkäille tärkeillä alueilla. Nyt he ovat myöntäneet että se onnistuu, sanoi Earthjustice-järjestön lakimies David Henkin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot