Mainos
Mainos

Historiallinen yksityiskohta selvisi: Lentokenttä merkitsee Kennedyn salamurhan jälkeisen virkavalan paikan

Yhdysvalloissa Love Fieldin lentokenttä Dallasissa sijoittaa muistomerkin paikalle, joka on saatu selville laajassa selvityksessä.

Lentokenttä merkitsee messinkisellä laatalla paikan, johon Yhdysvaltain presidenttiä kuljettava lentokone Air Force One oli parkkeerattu John F. Kennedyn salamurhan jälkeen. Lyndon B. Johnson vannoin virkavalansa lentokoneessa vain 90 minuuttia sen jälkeen, kun Kennedy oli julistettu kuolleeksi.

Kennedyä ammuttiin kuolettavasti autosaattueessa Dallasissa 22. marraskuuta vuonna 1963, minkä jälkeen Johnsonista tuli Yhdysvaltain 36. presidentti. 

Oli kuitenkin pitkään epäselvää, mihin kohti lentokenttää presidentin lentokone oli parkkeerattu. Nyt arkkitehdit ovat selvittäneet paikan 3D-mallien ja vanohen valokuvien avulla.

– Ihmiset ovat menneinä vuosina kyselleet paikasta ja siksi kiinostuimme sen paikantamisesta ja merkitsemisestä, kertoo apulaisjohtaja Terry Mitchell Dallasin kaupungin ilmailuosastolta.

Arkkitehdit selvittivät paikkaa osana laajempaa kunnostusoperaatiota Love Fieldin lentokentällä. Apuna käytettiin myös JFK-historioitsijan ja entisen FBI-analyytikon hallussa olleita piirustuksia Air Force Onesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme