Mainos
Mainos

Kuvat: Hitlerin punainen "matkapuhelin" huutokaupataan tänään – pohjahinta 94 000 dollaria

Adolf Hitlerin punainen puhelin, jota hän käytti matkoilla ja junissa, on asetettu huutokaupattavaksi. Puhelimen on antanut myytäväksi brittisotilaan poika.

Varsin persoonallinen valtakunnanjohtajan "matkapuhelin" on myytävänä amerikkalaisen huutokauppakamarin Alexander Hictorical Auctionsin huutokaupassa. Huutokauppakamari sijaitsee Chesapeake Cityssä Marylandissa, USA:n itärannikolla.

Puhelimen myyntiin antaneen brittisotilaan pojan tietojen mukaan venäläinen upseeri antoi puhelimen hänen isälleen vieraillessaan samaan aikaan Hitlerin tyhjäksi jääneessä johtobunkkerissa Berliinin keskustassa vuonna 1945 sodan päätyttyä.

Huutokauppa päättyy sunnuntaina, pohjahinnaksi on myyntiesitteessä asetettu 100 000 dollaria, eli noin 94 000 euroa.

Berliinissä aikanaan valmistettuun puhelimeen on kaiverrettu Hitlerin nimi. Alunperin musta bakeliittipuhelin on maalattu punaiseksi. Myyntiesitteen mukaan puhelin on vaurioitunut tulipalossa, mutta ulkoisesti kuitenkin täysin kunnossa. Puhelimen alkuperäisyys on pystytty varmistamaan valokuvien avulla.

Huutokauppakamarin tietojen mukaan brittiupseeri Ralph Rayner on saanut puhelimen haltuunsa Hitlerin johtobunkkerista 5.5.1945. Rayner toi puhelimen ensin Englantiin ja hänen poikansa myöhemmin Yhdysvaltoihin. Esitteen mukaan puhelin on erityisvarusteltu ja Hitler pystyi käyttämään sitä säännöllisesti niin "Sudenpesässä" kuin junamatkoilla.

Huutokauppakamarin edustaja Bill Panagopulos luonnehtii myynnissä olevaa puhelinta "massatuhovälineeksi", koska sen välityksellä on päätetty satojen tuhansien ihmisten kohtalosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme