Mainos
Mainos

Hiv:n salannut ylilääkäri tuomittiin vankeuteen

Ruotsissa hiv-tartuntansa salannut 45-vuotias ylilääkäri on tuomittu vankeusrangaistukseen suojaamattomasta seksistä.

Aftonbladetin mukaan ylilääkäri oli harrastanut suojaamatonta seksiä kahden miehen kanssa. Lääkäri oli kertonut vasta yhdynnän päätyttyä, että hänellä on hiv-tartunta.

Toisella lääkärin seksikumppaneista on sittemmin todettu hiv-tartunta. Oikeudessa ei kuitenkaan ole voitu osoittaa, että mies olisi saanut tartunnan ylilääkäriltä.

Tukholman käräjäoikeus tuomitsi miehen tänään vaaranaiheuttamisesta kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhreilleen vahingonkorvauksia.

Ylilääkäri on tunnustanut harrastaneensa suojaamatonta seksiä kertomatta tartunnastaan. Mies kuitenkin kiistää tekojen tahallisuuden. Ylilääkärin mukaan tartunnasta kertominen kiihkeällä hetkellä oli ollut hankalaa. Lääkäri oli myös olettanut, että hänen kumppaneillaan oli tartunta.

Ylilääkäriin kohdistunut rikostutkinta on kestänyt kaksi vuotta. Mies on työskennellyt ylilääkärinä koko tutkinnan ajan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme