Mainos
Mainos

Hiv-tartunnat lisääntyivät rajusti

Hiv-tartunnan tai aidsin kanssa elää tällä hetkellä 38 miljoonaa ihmistä.

Hiv-tartuntoja rekisteröitiin maailmassa viime vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden vuoden aikana. Maailmassa on YK:n mukaan tällä hetkellä 38 miljoonaa hiv-tartunnan tai aidsin kanssa elävää ihmistä. Lähes viisi miljoonaa heistä sai tartunnan viime vuonna.

YK:n mukaan yksi rajuimmista hiv-kasvualueista on Aasian maissa, joissa hiv-positiivisia on nyt jo yli 7 miljoonaa. Tartunnat ovat lisääntyneet huolestuttavasti myös Itä-Euroopan maissa.

Aids on tappanut 20 miljoonaa ihmistä parin viime vuosikymmenen aikana. Kehitysmaissa vain 400 000 ihmistä saa aidsiin lääkehoitoa, kun tarvitsijoita olisi arviolta kuusi miljoonaa.

Aidsiin käytetyt varat ovat 15-kertaistuneet vuoden 1996 jälkeen nykyiseen noin 4,7 miljardiin dollariin (3,8 miljardiin euroon) viime vuonna. Tämä on kuitenkin alle puolet siitä, mikä tarvittaisiin vuoteen 2005 mennessä kehitysmaissa.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kymmenen uutiset 06.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme