Mainos
Mainos

Hizbollah-johtaja: Ääri-islamistit vahingoittavat islamia enemmän kuin sarjakuvat

Libanonilaisen Hizbollah-järjestön johtaja, sheikki Hassan Nasrallah otti tänään kantaa ääri-islamistien harjoittamaan terrorismiin maailmalla.

Nasrallahin mukaan ääri-islamistit ovat vahingoittaneet ja loukanneet islam-uskontoa ja profeetta Muhammedia enemmän kuin uskontoa piikitteleviä, satiirisia sarjakuvia julkaisevat tahot.

Sheikki Hassan Nasrallah ei puhunut suoraan satiirilehti Charlie Hebdon tiloihin tehtyyn iskuun Pariisissa, mutta totesi, että ihmisiä teloittavat ääri-islamistit ovat tuottaneet islamille enemmän haittaa kuin kukaan muu historiassa. Nasrallah viittasi puheessaan myös Irakissa ja Syyriassa taistelevaan Isis-terroristijärjestöön.

Nasrallah puhui tänään eteläiseen Beirutiin kokoontuneille Hizbollahin kannattajille. Hizbollah on shiiamuslimien järjestö, joka taistelee Syyriassa maan presidentin Bashar Assadin puolella.

Muun muassa Yhdysvallat, Israel ja EU ovat tuominneet Hizbollahin terroristijärjestöksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme