Mainos
Mainos

Hizbollah-sissit iskivät raketeilla Israelin asemiin

Israelin maaperälle on osunut tänään useita Katjusha-raketteja. Raketit olivat osa Hizbollah-sissien hyökkäystä lähellä Etelä-Libanonin rajaa. Israel on uhannut vastata ankarilla vastatoimenpiteillä, jos sen maaperälle ammutaan raketteja.

Raketit oli tarkoitettu Israelin armeijan asemiin Israelin miehittämällä alueella Etelä-Libanonissa. Osa raketeista osui myös Israelin maaperälle. Sissihyökkäys oli vastaisku Israelin eilen tekemiin ilmahyökkäyksiin, joissa yksi libanonilainen siviili ja yksi sotilas saivat surmansa.

Iranin tukema Hizbollah käy sissisotaa Israelin armeijaa vastaan, jotta se vetäytyisi Libanonin raja-alueella sijaitsevalta niin sanotulta turvallisuusvyöhykkeeltä. Israel miehitti alueen vuonna 1985. Israel on ilmoittanut vetäytyvänsä alueelta heinäkuuhun mennessä, vaikka laajempaa rauhansopimusta ei saataisi aikaan.
(STT-REUTERS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme