Mainos
Mainos

Hizbollah valmis sotaan Israelia vastaan

Hizbollahin päällikkö Hassan Nasrallah sanoo, että Hizbollah on valmis sotaan Israelia vastaan. Nasrallah julisti asian kun surmattu syyrialainen komentaja, Imad Moughniyah haudattiin tänään.

-Jos haluatte tällaista avointa avointa sotaa, niin kuulkoon koko maailma - Tulkoon sota, Nasrallah uhkasi.

Moughniyah tapettiin pommi-iskussa Damaskoksessa tiistaina. Hizbollah on syyttänyt Israelia murhasta, mutta Israelin hallitus on kiistänyt kaikki kytkökset tapahtumaan.

Israel asetti uhkauksen jälkeen maan asevoimat valmiustilaan sekä kehotti ulkomailla oleskelevia kansalaisiaan erityiseen varovaisuuteen.

Beirutissa muistettiin Mughnijahin lisäksi myös kolme vuotta sitten murhattua pääministeriä Rafik Hariria.

Kaupunkiin oli määrätty 20000 poliisin ja turvallisuusjoukkojen jäsentä Hizbollahin ja länsimielisen hallituksen kannattajien yhteenottojen varalta. Mukana operaatiossa oli myös tarkka-ampujia sekä armeijan helikoptereita. Levottomuuksilta kuitenkin vältyttiin.

Hizbollah

"Surma heikentänyt Hizbollahia"

Suomessa vierailevan israelilais-neuvonantajan mielestä Hizbollah-järjestön korkean johtajan surma on heikentänyt järjestöä.. Ulkoministeriön neuvonantaja Daniel Taub pitää Hizbollahia kuitenkin yhä vakavana uhkana alueella.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme