Mainos
Mainos

HKScan myrskyn silmässä Virossa – ohikulkijan karusta videosta paljastui eläviä kananpoikia roskapöntössä

Elintarvikeyhtyiö HKScan on joutunut myrskyn silmään Virossa.

Uutisportaali Delfin eilen julkaisema video näyttää, että suomalaisen lihatalon tytäryhtiön roskapönttöihin on heitetty eläviä tipuja.

Delfi.ee kertoo, että Tallinnan lähellä sijaitsevan hautomon roskiksista kuului piipitystä. Sen johdattamana eräs lukija löysi ilmeisesti ainakin yön yli pöntöissä olleet poikaset. Tipuja oli Delfin ja usean muun virolaismedian mukaan paljon.

HKScan: Toimintahäiriö lopettamiseen käytettävässä laitteessa

HKScanin mukaan elävien kananpoikien joutuminen jätesäiliöön Virossa johtui toimintahäiriöstä untuvikkojen lopettamiseen käytettävässä laitteessa.

Häiriön takia jätesäiliöön on päätynyt joitakin elinkyvyttömiä untuvikkoja ja kuoriutumattomia munia, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

– On hyvä, että virhe on nyt tunnistettu. Teemme kaiken voitavamme yhdessä oman henkilöstömme sekä viranomaisten kanssa varmistaaksemme eläinten hyvinvoinnin kaikissa tilanteissa, yhtiön Baltian markkina-alueesta vastaava johtaja Anne Mere sanoo tiedotteessa.

Uutistoimisto BNS kertoi tiistaina Viron viranomaisten aloittaneen tapauksen tutkinnan. Virolaisten tiedotusvälineiden mukaan asukkaat olivat löytäneet eläviä kananpoikia munankuorien seassa jäteastiasta HKScanin virolaisen tytäryhtiön Talleggin hautomon vieressä lähellä Tallinnaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme