Mainos
Mainos

Hodorkovski: En ole viimeinen poliittinen vanki

Armahdettu ex-oligarkki Mihail Hodorkovski on antanut kiitosta tukijoilleen ja jopa medialle vapautumisestaan. Hän lähetti erityiskiitokset Saksan liittokanslerille Angela Merkelille

Vankilasta vapautunut Hodorkovski on pitänyt tiedotustilaisuutta tulevaisuutensa suunnitelmista tänään iltapäivällä Berliinissä. Tiedotustilaisuuden alku viivästyi toimittajien innokkuuden takia useita minuutteja.

– Olen kiitollinen teille kaikille, että tulitte tänään tänne. Minun tavoiteenani on sanoa kiitos. Ymmärrän, että olen päässyt muiden ihmisten ansiosta pois vankeudesta. Minun vapautuminen on myös tiedotusvälineiden ansiosta. Ilman sitä en olisi saanut näin paljon huomiota, Hodorkovski sanoi.

Hänellä ei ole tarkkoja tulevaisuuden suunnitelmia. Hodorkovski sanoi kuitenkin, ettei hän ryhdy takaisin politiikkaan.

- Minulla ei ole hirveästi tulevaisuuden suunnitelmia, koska vankilassa minulla on ollut vain koko ajan toiveena, että pääsen vapaaksi.

Hodorkovski totesi, että vain ja ainoastaan Venäjän presidentti Vladimir Putin oli henkilö, joka pystyi hänet vapauttamaan. Hodorkovskin mukaan Venäjällä on muitakin poliittisia vankeja ja hän toivoo, että myös siihen kiinnitetään huomiota. Hänen mukaansa Venäjän tulevia talviolympialaisia ei pidä boikotoida.

– Olympialaiset on urheilun juhla monelle miljoonalle ihmiselle, eikä sitä saa boikotoida. Mutta olympialaisia ei saa pitää Putinin omana juhlana, Hodorkovski totesi.

Hodorkovski puhui tiedotustilaisuudessaan Checkpoint Charlie -museossa Berliinissä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme