Mainos
Mainos

Hodorkovskille moraalinen voitto oikeustaistelussa

Entinen öljymagnaatti Mihail Hodorkovski sai tänään moraalisen voiton, kun maan korkein oikeus päätti, että Hodorkovskin pitäminen pidätettynä hänen toisen oikeudenkäyntinsä loppuvaiheissa viime vuonna oli vastoin lakia.

Käytännön merkitystä päätöksellä ei olisi ollut vaikka se olisi saatu aikaisemminkin, sillä Hodorkovski ei olisi päässyt viime vuonnakaan vapaaksi. Hän ei ollut oikeudenkäynnin aikana vielä kärsinyt kokonaan tuomioita, jotka sai vuonna 2005 petoksesta ja veronkierrosta.

Arvostelijoiden mukaan merkityksettömällä päätöksellä pyritään ainoastaan pönkittämään presidentti Dmitri Medvedevin imagoa. Presidentti ajoi viime vuonna läpi lakimuutoksen, jonka mukaan osa talousrikoksista syytetyistä voi vastata syytteisiin vapaalta.

Hodorkovskin nykyisen tuomion on määrä loppua vuonna 2017. Hän on valittanut tuomiosta, mutta vetoomuksen käsittelyä ei ole vielä aloitettu.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme