Mainos
Mainos

Hodorkovskin vankeus jatkuu

Venäläisen Jukos-öljy-yhtiön entinen pääjohtaja Mihail Hodorkovski pysyy vagittuna.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan moskovalaistuomioistuin on päättänyt jatkaa öljy-yhtiö Jukosin entisen pääjohtajan Mihail Hodorkovskin vangitsemista kolmella kuukaudella.

Veronkierrosta ja petoksista epäilty Hodorkovski pysyy telkien takana lähestyvien presidentinvaalien yli.
Presidentinvaalit on määrä pitää maaliskuun 14. päivä, ja niiden itsestäänselvänä voittajana pidetään nykyistä presidenttiä Vladimir Putinia.

Hodorkovski esiintyi julkisuudessa eilen, kun hänet tuotiin oikeuden eteen käsiraudoissa. Hänen asianajajiensa mukaan yritykset pitää hänet vangittuna ovat laittomia. Hodorkovski on ollut vangittuna lokakuun 25:stä päivästä alkaen.

Pahimmillaan Venäjän rikkainta miestä voi odottaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio. Useiden tarkkailijoiden mielestä oikeudenkäynti Jukosin entistä pääjohtajaa vastaan on Kremlin kovan linjan kannattajien aikaansaama ja motiiveiltaan poliittinen. Hodorkovski on avoimesti rahoittanut Venäjän oppositiossa olevia puolueita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme