Mainos
Mainos

Hoitajapula uhkaa kesällä Ruotsia

Sairaaloiden hoitohenkilökunnasta ennustetaan olevan todellinen pula Ruotsissa ensi kesänä. Hallitus onkin antanut työmarkkinahallitukselle tehtäväksi selvittää, miten vaikean tilanteen aiheuttamat haitat voitaisiin minimoida.

Työmarkkinaministeri Margareta Winbergin mukaan jo nyt on nähtävissä, että hoitoalalla on vaikeuksia rekrytoida uusia työntekijöitä ensi kesänä. Samaa mieltä on myös hoitoalan ammattiliiton puheenjohtava Eva Frenvall, jonka mukaan hoitajapulasta voi tulla pitempiaikainenkin ongelma. Frenvallin mieleistä hallituksen hoitoalalle ohjaamat lisämiljardit lisäävät entisestään kuntien kilpailua hoitajista, samalla kun sairaanhoitajien työllisyystilanne on parantunut huomattavasti viimeksi kuluneen vuoden aikana.
-Pitemmällä aikavälillä ratkaisu on koulutuksen lisääminen. Ja se pitää aloittaa pian, koska koulutus vie aikaa, sanoo Claes Almén työmarkkinahallituksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme